1.05.2012

Kapanın bile elinde kalmıyor

Hediye gelen bir yeleği değiştirmek için şehire gittim. Mağazanın vitrininde indirim ilanları görünce sevindim. İndirimli reyonlara bakarken bir ürün beğendim hediyeyle aynı fiyat olduğunu görünce almaya karar verdim. Meğer seçtiğim ürünün sadece bir rengi indirimdeymiş o rengi de beğenmediğim için çaresiz aradaki farkı ödemek zorunda kaldım. Sonra çekirdek kahve almak için Starbucks'a gittim. Paket kahve alanlara bir içecek hediye ettiklerini öğrenince memnun oldum. Kahvemi kağıt bardak yerine mugda istediğimi söyleyince kasadaki görevli kaşlarını kaldırıp: "Hepsi bulaşık" deyiverdi. Ben de kaşlarımı onunkilerden daha yukarı kaldırıp "yıkayın o zaman" diye yanıt verince, görevlinin yanında hemen bir başka görevli belirdi ve yetkili bir sesle "hemen yıkarız" diyerek duruma el koydu. Bekleme sırasındaki yerimi alırken şehirli edepsizliğimin nüks etmesinin rahatsızlığını duyuyordum. Şehirde geçirdiğim birkaç saat unuttuğumu sandığım alışkanlıklarımı uyandırıvermişti. Uzun bir bekleme süresinin sonunda kahveme kavuştum. Sıra oturacak bir yer bulmaya gelmişti. Birinci, ikinci ve üçüncü seçeneklerimin kapılmış olduğunu görünce çaresiz, romantik bakışlarla gülüşen bir çiftin ve alışveriş molası veren iki hanım arasına sıkışıverdim. Fısıldaşan sevgilileri rahatsız etmemek ve hanımların sıgara dumanından kaçmak için uğraşırken kahvemden bir yudum aldım. Kızgın sıcak bir o kadar da tatsız bir sıvı ağızımı doldurdu, zor yuttum. İçtiğim şeyin sadece kokusu kahveye benziyordu. Önümdeki masaya kalabalık bir grup oturmaya yeltenince içimdeki şirretlik damarı bir atak daha yaptı. Kahveyi baristanın suratına fırlatmamak ve etrafımı saygısızca saran insanlara hadlerini bildirmemek için kendimi zor tuttum. Derin bir nefes alıp olay yerini kibarca terk ettim. Eve dönmeden yolumun üzerindeki supermarkete uğradım. Beğendiğim marka sütte promosyon vardı. İki tane alınca ikincisi %50 indirimliydi. Dört tane aldım. Jetkasaya gittim aldıklarımın barkotları okuttum ve ödememi yaptım. İşlemi kendim yaptığım için fişimi kontrol ettim. O arada fark ettim ki aldığım sütlere tam fiyat ödemişim. Danışmadaki görevliye durumu anlatınca. Önce "kampanya bitti" dedi. Ben "reyonda ilanı vardı" diye ısrar edince de "yetkilisine" sordu. Sonunda özür dilediler ve yanlışı düzelttiler ama geçen zaman içinde yırtıcı bir hayvan gibi beni zorlayan cadı halimi susturmak için yorgun düştüm. Eve vardığımda saldırgan ve öfkeli bir canavara dönüşmekten kıl payı kurtulduğumu hissediyordum. Hemen kendime bir kahve yaptım. Bahçemde güneşli bir köşe bulup o mis gibi kokulu iksiri yudumlamaya başladım.

Bugün şehirli insanlara şifa diliyorum

Uzun sıralarda bekleyip sahte kahveler içen, yalancı indirimlerle mutlu olan, kalabalıklar içinde kendi köşesini bulmaya çalışan şehirli insanlara sevgi gönderiyorum. Her gün çeşitli şekillerde içinde itilip kakılan, sürekli birileri tarafından aldatılan, tetikte yaşayarak hayatta kalmayı başaran savaşçılar onlar. Hayaller için savaşıyorlar. Her biri en güzel hayali kapmanın peşinde. Oysa hayal bu, kapanın bile elinde kalmıyor.

2 yorum:

  1. Özden Hanım; Web sitemizdeki (http://www.moova.com.tr/) bize ulaşın bölümünden 'Eve dönmeden yolumun üzerindeki supermarkette uğradım. Beğendiğim marka sütte promosyon vardı. İki tane alınca ikincisi %50 indirimliydi. Dört tane aldım. Jetkasaya gidip kendim barkotları okutarak ödememi yaptım. İşlemi kendim yaptığım için fişimi kontrol ettim. O arada fark ettim ki aldığım sütlere tam fiyat ödemişim. Danışmaya sordum. Önce "kampanya bitti" dedi. Ben "reyonda ilanı vardı" diye ısrar edince "yetkilisine" sordu. Sonunda özür diledi ve yanlışı düzeltti. ' İlgili bölümündeki problemi yaşadığınız Migros Mağazasının adresini bizlerle paylaşırsanız gerekli departmanlarımız benzer bir olayın tekrarlarlanmaması için mağaza ile iletişime geçecektir. Bilginize.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Kartal Sahil yolunda, Koctas yanindaki Migros da oldu bu anlattiklarim
    Tesekkurler

    YanıtlaSil